Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Alegerea canapelei potrivite, un pas important pentru toata familia !

février15
AsternuturiSiProsoape.ro

Ori ca vreti sa mai castigati o camera in care sa primiti oaspetii din provincie, ori ca vreti sa economisiti spatiu, canapeaua este rezolvarea multor probleme. Romanii sunt persoane pastratoare si putin consumatoare cand vine vorba de mobile. Pe cat de consumatori suntem cand vine vorba de mancare, pe atat de pastratori si consevatori suntem cand vine vorba despre casa. Adica, un roman nu isi va schimba canapeaua de fiecare data cand se muta, adica… la cativa ani sau poate la cateva luni.

Astfel, ne-am straduit sa asternem pentru dumneavoastra cateva sfaturi in alegerea canapelei ideale.

Cadeti de acord asupra amplasarii canapelei. Este foarte important pentru dimensiunile pe care le va avea. Astfel, declansati un brainstorming in familie si cand ati ajuns la un consens, treceti la masuratori. De ce sunt importante masuratorile ? Pentru simplul fapt ca in magazine, spatiile in care acestea sunt prezentate sunt mai largi si astfel, canapeaua vi se va parea mai mica decat e ea in realitate. Riscati sa cumparati o canapea mai mare decat locul in care vreti sa o puneti.

In acelasi timp, este important sa stiti ce fel de canapea vreti sa achizitionati : canapea pe colt, si daca e pe colt, care dintre ele : pe dreapta sau pe stanga ? Canapea in forma de L, in forma de U, rotunda, canapea de doua sau trei locuri ?

De asemenea, trebuie sa evaluati care va fi utilitatea canapelei. Daca aveti adesea membri din familie care vin in vizita, atunci e mai bine sa va ganditi la o canapea extensibila. Daca nu e nevoie sa inlocuiasca un pat, si e folosita numai pentru a privi la televizor, atunci nu e neaparat sa fie canapea extensibila dar trebuie sa fie destul de incapatoare astfel incat toti membrii familiei sa poata sa beneficieze de un colt in timpul serilor petrecute in familie. Daca Rex, catelul familiei este déjà obisnuit sa isi faca siesta pe canapea, poate ar trebui sa va ganditi sa alegeti o alta culoare decat albul ca sa nu fiti nevoiti ori sa o curatati, ori sa o schimbati precum si materialul din care este confectionata canapeaua, poate ar trebui sa fie mai rezistent.

Cand sunteti la magazin si testati mai multe canapele asezandu-va pe ele, evident, veti fi atrasi de cea mai confortabila dar ganditi-va ca acasa veti petrece mult mai mult timp asezat in canapea decat la magazin. Astfel, aveti grija ca picioarele sa  atinga solul atunci cand sunteti corect rezemati. Arcurile sau spuma, trebuie sa fie rezonabil de moi, nu trebuie sa va scufundati prea tare. Va puteti chiar aseza si pe margini ca sa-i testati fermitatea.

Sfatul BeeStick !

Daca ati cheltuit prea mult cu canapeaua si tocmai luna viitoare va veni si randul celorlalte mobile, si totusi, casa arata prea goala, puteti sa umpleti acest gol cu un autocolant de perete in stil urban care sa plaseze, impreuna cu canapeaua tocmai cumparata intr-un decor de parc sau de gara.

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: