Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Amenajarea bucatariei – Idei practice

février21
AsternuturiSiProsoape.ro

Mobilarea bucatariei joaca un rol foarte important in amenajarea casei. Camera foarte frecventata in orice locuinta, bucataria trebuie amenajata printr-o optimizare la sange a spatiului. O bucatarie trebuie sa va permita sa : stocati alimentele, sa gatiti si de cele mai multe ori, sa petreceti momente conviviale impreuna cu restul familiei.

Amenajarea bucatariei ideale trebuie sa tina cont de dispunerea elementelor de baza de care ne folosim cel mai des : chiuveta, aragaz si frigider.  Regula de aur este aceea ca trebuie sa puteti sa va deplasati de la un element la celalalt fara sa va loviti de vreun obstacol.  Totusi, evitati sa lipiti frigiderul de aragaz.  Cea mai practica metoda este blatul de bucatarie care va va oferi un spatiu suplimentar pentru plasarea obiectelor de care va serviti cel mai des : cuptor cu microunde, filtru de cafea, prajitor de paine…etc.

Daca faceti apel la mobila de comanda sau daca va cumparati bucataria la Ikea sau Mobexpert, este important sa furnizati toate dimensiunile pana la cel mai mic detaliu. Daca aveti colturi prin care circula conducte de evacuare a apei nu le ignorati, 20 de centimetri pot sa reprezinte un obstacol important. Cel mai nimerit ar fi sa chemati prestatarul acasa sa faca el insusi masuratorile…este o masura de precautie in plus.

Daca aveti situatii dificile, spre exemplu mascarea unei centrale termice sau mascarea unui colt fara sa ii scadeti din utilitate, cereti prestatarului sa va propuna idei, un colt poate fi foarte bine exploatat printr-un corp suspendat ingust care va va servi in a stoca saci de gunoi si alte lucruri necesare cat mai la indemana.

Peretii sunt placati cu rigips, verificati ca prestatarul este la curent pentru ca daca vine nepregatit, rigipsul nu va fi destul de trainic pentru a sustine corpurile suspendate.

Chiar daca exista sanse sa mai ridice pretul, amortizoarele pentru sertare si usi sunt foarte utile si ofera un confort psihic foarte important de care nici nu suntem constienti cat timp nu le-am incercat.

Picioarele pe care sunt montate corpurile au si ele rolul lor si cel mai important lucru este faptul ca se poate da cu aspiratorul pe dedesubt. Nici nu va puteti imagina cate firimituri si cat praf se pot aduna intr-o bucatarie…

Sfatul BeeStick !

Adaugati putina culoare in amenajarea bucatariei cu stickere si autocolante decorative ce se pot lipi pe frigider, pe perete cat si pe faianta si vesela. Fiti creativi !

Email will not be published

Website example

Your Comment: