Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Amenajarea casei in stil Contemporan

février11
AsternuturiSiProsoape.ro

Stiati ca exista o diferenta intre amenajarea « moderna » si amenajarea « contemporana » ? E adevarat ca granita este foarte subtire insa mobilele sunt cele care fac diferenta.

Stilul modern este de cele mai multe ori futurist iar cel contemporan este  bancorat in prezent si de obicei imbatraneste mai bine. Mobilele contemporane se situeaza la polul opus de cele in stil rustic : sunt urbane fara sa dea impresia de raceala. Materialele din care sunt realizate sunt din cele mai variate : lemn, metal, sticla, tweed, piele…

Chiar si mobilele mai vechi se pot incadra in amenajarile de tip contemporan insa trebuie lucrat la felul in care le punem in valoare prin lumina. Formele si texturile mobilelor sunt lucrate in detaliu si sunt privilegiate mobilele originale.

Spatiul si luminuozitatea sunt doua notiuni majore in stilul deco contemporan. Spatiile in care ne petrecem cel mai mult timp precum livingul sunt deschise. Peretii din caramida deschid camerele si par sa ofere, prin goliciunea lor, impresia ca putem respira mai usor.

Culorile unei amenajari in stil contemporan sunt sobre, uni si unice. Nuantele raman in sfera culorilor : beige, gri, negru, alb…Numai baile si bucatariile isi permit culori precum verde, violet si albastru.

In ceea ce priveste solul, in acest stil de amenajare interioara optam pentru parchet cu lame late, ciment sau beton. Iar cat despre bibelouri…nu prea…deloc. Evitati deci sa incarcati inutil camerele. Mai bine nu luati decat o vaza pe care o asezati cu gust decat o colectie impresionanta de decoratiuni. Tablourile raman sobre, plantele modeste iar veiozele uni.

Sfatul BeeStick !

Lumina joaca un rol major in stilul contemporan dupa cum spuneam si mai sus. Cu ajutorul ei puteti pune in valoare o piesa de mobilier originala.

Email will not be published

Website example

Your Comment: