Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Amenajarea unei sufragerii in stil Feng Shui

février10
AsternuturiSiProsoape.ro

Sfaturi pentru o sufragerie Feng Shui !

Sufrageria este in general locul in care se strange toata familia in fiecre zi ori ca sa se uite la televizor, ori ca sa manance, in mare, ca sa imparta cateva moment din zi. Pentru o astfel de incapere, Feng shui-ul dispune de o groaza de sfaturi care sa va insoteasca in decorarea  acestei incaperi.

Fiti cu ochii pe busola, descoperiti orientarea cea mai propice a sufrageriei. Feng Shui-ul ne sfatuieste diferite orientari. Indreptata catre EST, aceasta incapere va fi scaldata in soare inca de dimineata si puteti organiza un mic dejun tonic. O orientare catre VEST va va indemna sa petreceti seri linistite si detensionate. Su-dEst-ul favorizeaza discutiile in familie. Ideala pentru organizarea de petreceri  este o orientare catre Nord-Vest. Nu mai ramane decat sa va schimbati casa si sa alegeti una Feng-Shui.

Tot de la Feng Shui, primim sfaturi asupra numarului de invitati pe care ar trebui sa ii avem, de preferinta : sase, opt sau noua. Acestea sunt cifre favorabile si tot de preferat este sa ii asezam in jurul unei mese rotunde.

In ceea ce priveste corpurile de iluminat, ne este sugerat sa folosim plafonul (cu spoturi, plafoniere…) mai degraba decat veiozele sau felinarele intrucat acestea din urma vor concentra fluxul energetic spre sol.

Pana si culoarea lumanarilor ce trebuie folosite in sufragerie  ne este precizata de catre Feng Shui. Caterva lumanari trebuie musai imprastiate pentru a aduce convivialitate si caldura mesei dumneavoastra. In functie de culoarea aleasa in amenajarea camerei, acestea favorizeaza pasiunea (rosu, simbol al focului), tandretea si sentimentele de dragoste (roz), creativitatea (verde, culoarea lemnului) si pentru spiritualitate, tolerant si comunicare, galbenul. Acum nu mai ramane decat sa alegeti amenajarea interiorului dumneavoastra Feng Shui.

Si ca sa nu uitam de detalii, Feng Shui-ul ne sfatuieste sa adaugam cateva pete de culoare si serviciului de masa pe care il folosim. Nu mai vorbim despre decorarea mesei : fata de masa, servetele, etc.  Nuantele pastel vor avea un efect linistitor asupra corpului si spiritului nostru.

Nicio baie nu trebuie sa se gaseasca in prelungirea sufrageriei, Feng Shui-ul este categoric in sensul acesta. Nici macar deasupra. Daca totusi, ati cedat in fata unei case cu o dispunere foarte inspirata mai putin baia, tineti usa inchisa pentru a indeparta fluxul de energie negativa. Si in felul asta v-ati salvat sufrageria Feng Shui !

Este important sa intretineti neutralitatea sufrageriei intr-o amenajare de tip Feng Shui. Astfel, va nu va este recomandat sa agatati pe pereti imagini cu arborele dumneavoastra genealogic sau sa incarcati spatiul cu piese de mobilier antic de familie al caror trecut ar putea sa paraziteze prezentul dumneavoastra. Cel mai important lucru in amenajarea de tip Feng Shui este acea senzatie de « bien être » cum spun francezii.

Sfatul BeeStick !

Pentru a completa decorul Feng Shui al sufrageriei dumneavoastra, puteti folosi autocolante de perete cu simboluri vegetale : plante, frunze, crengi, etc. Veti avea o sanatate si un tonus de invidiat.

posted under Sfaturi Deco
One Comment to

“Amenajarea unei sufragerii in stil Feng Shui”

  1. On avril 19th, 2010 at 9 h 26 min Liviu Says:

    Salut vreau sa stiu si eu cum imi pot amenaja apartamentul in stil feng shui fiecare camera in parte. Multumest mult

Email will not be published

Website example

Your Comment: