Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Camera copilului – mocheta sau parchet ?

février22
AsternuturiSiProsoape.ro

Atunci cand amenajam camera celui mic trebuie sa alegem cu grija ce o sa punem pe jos : mocheta sau parchet …. In primul rand, alegerea este direct legata de varsta copilului, de activitatile pe care le are, de cat de usor este de curatat… deci ? Mocheta sau parchet ?

In acelasi timp, alegerea depinde si de tipul de locuinta pe care il aveti. Daca locuiti intr-un apartament si daca aveti un copil de cu varsta de pana in 4 ani, atunci ar trebui sa evitati solurile care ar putea amplifica rezonanta. In camera copilului se arunca jucariile pe jos, sa sare, in fine, stiti mai bine. O mocheta ar fi mai potrivita atat pentru copil cat si pentru vecini.

Pe langa vecini, care pana la urma, reprezinta una dintre cele mai mici griji, ar trebui sa evaluati temperatura, de tipul de izolatie folosit pentru ca iarna camera copilului sa ii ofere acelasi climat ca pe tot parcursul anului.

Daca va ganditi sa puneti parchet in camera copilului, atunci ar fi poate nimerit sa optati pentru unul care este usor de intretinut, pe care sa il puteti matura, aspira si spala des pentru a indeparta praful. In orice caz, asigurati-va ca in momentul instalarii este folosit un strat destul de gros de mterial izolant pe care sa il puneti dedesubt astfel incat sa amortizeze zgomotele.

Si daca inclinati catre mocheta, atunci trebuie sa stiti sa s-au inventat mochetele anti-pata. Adica au un tratament special anti-pete si chiar si anti-acarieni…evident, cu astfel de gadgeturi integrate se justifica si costurile mai ridicate.

Cu cat copilul dumneavoastra este mai mic, cu atat sansele sa murdareasca pe jos sunt mai mari. Parchetul are si el avantajele lui : plastelina, lipici, etc se pot curata foarte repede pe cand cu mocheta…..

In orice caz, cand ajungeti la decorarea camerei copilului, nu uitati de stickerele decorative pentru copii, care va scot din impas cu costuri minime.

Sfatul BeeStick :

Daca ati optat pentru mocheta, trebuie sa stiti ca aspirarea, curatarea, spalarea si intretinerea acesteia au o influenta importanta asupra sanatatii copilului. Cu cat aceste actiuni sunt facute mai des, cu atat riscati mai putin.

Email will not be published

Website example

Your Comment: