Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Ce culori sa folosim pe pereti pentru ca incaperile noastre sa para mai spatioase

février13
AsternuturiSiProsoape.ro

Cu preturile pe metru patrat cand vine vorba sa cumparam o casa, mai bine investim intr-o cutie de vopsea decat intr-un apartament mai mare.  Daca stim sa ne jucam cu culorile, impresia de spatiu poate sa se amelioreze considerabil.

Culorile permit crearea de iluzii optice pe care ar fi bine sa le exploatam in amenajarile interioare. In functie de spatiul de care dispuneti, iata cateva sfaturi, idei si ponturi pentru a-l face sa para mai mare.

 

 

 

Daca apartamentul este foarte foarte mic folositi cat mai mult culoarea alba, peste tot ! Daca albul nu va incanta, alegeti atunci o culoare deschisa pentru pereti si pastrati numai plafonul alb. Pe jos la fel, trebuie sa ramanem in sfera culorilor deschise. Evitati sa creati rupturi de culoare pentru a conferi profunzime. Perdele, covoare, mobile, toate trebuie sa fie declinate respectand o monocromie lejera pentru ca toate culorile sa se topeasca intr-o impresie de spatiu deschis si baie de lumina.

Daca apartamentul este ingust, creati perspectiva cu plafonul si solul de culori inchise si pereti vopsiti cu culori deschise.

Daca plafonul este jos, trasati linii fine, verticale, pentru a da impresia de inaltime. Aveti si posibilitatea sa vopsiti plafonul in culori deschise, pereti inchisi la culoare si o pardoseala cu culori inchise. Dar atentie, aceasta solutie nu se potriveste daca aveti  nevoie sa mai « impingeti » peretii ! In acest caz, alegeti tonuri deschise si lasati o banda de in jur de 20 de cm in partea superioara a peretilor, care sa aiba aceeasi culoare cu plafonul. Si ca sa mai « impingeti » peretii putin, puteti sa vopsiti plafonul cu o culoare inchisa si peretii si pardoseala sa fie deschise la culoare.

Pentru a crea impresia de profunzime, decalati colturile camerelor. Aplicati o culoare mai proaspata pe un perete si adaugati aceeasi culoare pe o fasie buna din fiecare perete, de o parte si de alta a peretelui respectiv.

Sfatul BeeStick ! Alegerea materialelor poate fi hotaratoare in creare impresiei de spatiu. Cu cat peretii sunt mai bogati si greoi, cu atat spatiul este sufocat. Mochetele groase pot fi inlocuite cu placi mari de gresie spre exemplu.

posted under Idei Creative

Email will not be published

Website example

Your Comment: