Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Cum sa alegem culorile potrivite pentru interiorul casei?

février9
AsternuturiSiProsoape.ro

Ce simbolizeaza culorile atunci cand le folosim pentru decorarea interiorului ?

Pentru ca fiecare culoare isi are valoarea proprie, vom vorbi pe rand despre fiecare in parte si despre cum se integreaza cel mai bine in interiorul casei noastre : albastru, rosu, galben, negru, verde, orange, roz, maro, violet ! Nici nu o sa stiti pe care sa o alegeti.

Negrul reduce din volum, verdele ar fi dificil de purtat, culorile sunt incarcate de o puternica valoare de simboluri si culturi. Cum sa ne jucam cu culorile si cu tonurile atunci cand concepem decorarea interiorului nostru fara sa calcam alaturi ?

Culorile sunt de asemenea incarcate de o puternica valoare emotionala care ne influenteaza comportamentul. Toate acestea le regasim pana si in proverbe. In decorarea interiorului ne jucam cu culorile pe pereti.

O culoare poate cateodata sa devina o veritabila obsesie. Picasso a traversat o perioada bleu inainte sa intre in perioada roz. Moda culorilor nu inceteaza sa se schimbe.

Inainte de a decortica fiecare culoare in parte va lasam sa descoperiti 5 date importante pentru subiectul pe care il dezbatem :

 • La sfarsitul secolului al Saptesprezecelea, cearta culorilor este o disputa estetica : un tablou ar trebui sa fie construit prin culoare sau prin desen ?
 • In 1869, charles Cros si Louis Ducos du Hauron depun in fata Academiei de Stiinte primul procedeu al fotografiei in culori.
 • In 1918, Kasimir Malevitch creaza faimosul sau « patrat alb pe un fond alb »
 • La 1 octombrie 1967, televiziunea color este introduse pentru prima data in Franta
 • In 2003, Italia decide sa isi numeasca nuantele drapelului : verde de campie, alb ca laptele si rosu ca o rosie….
posted under Sfaturi Deco
2 Comments to

“Cum sa alegem culorile potrivite pentru interiorul casei?”

 1. On avril 6th, 2010 at 23 h 14 min petre georgiana Says:

  buna!as vrea sa stiu cum as putea putea sa obtin un paletar.multumesc

 2. On avril 7th, 2010 at 7 h 38 min admin Says:

  Buna Georgiana,

  paletarele sunt diferite in functie de marca de vopsea. Si cuolorile, de altfel, sunt diferite in functie de marca de vopsea. Sfatul meu este sa mergi la Bricostore sau Mr. Bricolage, Praktiker, etc si sa vezi care este marca de vopsea ale caror nuante iti plac cel mai mult si sa ceri acolo paletarul pentru a recupera codurile culorilor. Se intampla ca o nuanta pe care tu o cauti si care iti place sa nu se regaseasca de la o marca la alta.

  Te astept oricand si cu alte intrebari
  Spor la Vopsit
  deco-casa

Email will not be published

Website example

Your Comment: