Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Cum sa creati o atmosfera Zen acasa

février12
AsternuturiSiProsoape.ro

Contrar modernitatii designului sau, decorarea casei in stil zen se inspira din casele traditionale japoneze care au adoptat inca din secolul ar treisprezecelea separatoarele glisante. In cazul in care sunteti tentati de aceasta elegant sobra si moderna, atunci iata cateva notiuni cheie pentru a reusi sa  o reproduceti acasa.

Cu linii drepte si pure, cu culori natural si mobilier jos, amenajarea in stil Zen doreste sa elimine tot ce este de prisos pentru a lasa lumina sa intre si energiile sa circule in plina libertate. Un decor armonios, poetic, deschis, calm.

Peretii interiorului dumneavoastra japonez vor trebui sa fie musai de culori deschise. Puteti sa aliati lemnul lambrisat cu barnele vizibile. Nu trebuie sa agatati decat foarte putine rame pe pereti.

Separatoarele si usile dulapurilor sunt inlocuite de usi transparente si culisante si de paravane. In lipsa hartiei japoneze puteti sa folositi stickere decorative cu motive zen…fara a abuza, desigur.

In loc de canapea, puteti sa instalati o saltea pe un covoras din paie de orez impletite… da, da… direct pe jos. Pentru spate este excellent si in plus, ofera avantajul unui decor minimalist.

IN ceea ce priveste obiectele decorative Zen, sunt aproape inexistente.  Insa spiritul naturii poate fi invocat utilizand pietre de apa curgatoare, fantani si bambus. Culorile amenajrii in stil Zen sunt cu precadere albul, beige-ul, ivoire-ul, bronzul, auriul si negrul. Aceasta combinative este foarte rafinata si pune in valoare lemnul si mobilelel.

Sfatul BeeStick !

Daca nu sunteti o persoana prea ordonata, este de preferat sa uitati de acest tip de amenajare interioara care impune disciplina intrucat, sa nu uitam ca este cat de minimalista posibila si mai ales cu obiectele.

Email will not be published

Website example

Your Comment: