Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Idei pentru decorarea mesei de Paste

février24
AsternuturiSiProsoape.ro

Arta de « Savoir-Vivre » isi are secretele ei bine pazite pe care numai cei initiati le cunosc in totalitate. Totusi, cateva notiuni de baza va vor ajuta sa evitati gafele cele mai frecvente in decorarea mesei. Cand vine momentul sa asezi masa in asteptarea invitatilor, iata ce trebuie sa stiti :

Tacamurile trebuie dispuse de o parte si de alta a farfuriei, din exterior catre interior si in ordinea in care veti aduce felurile de mancare. Daca dati startul cu o ciorba sau supa, lingura trebuie plasata langa cutit, in dreapta si cat mai spre exterior.  Cu partea bombata indreptata spre in sus. Cutitele sunt asezate cu partea care taie catre interior. Furculitele se gasesc in stanga farfuriei, cu varfurile indreptate catre in jos.  Singurele exceptii : furculitele pentru stridii care sunt plasate in dreapta farfuriei.

Linguritele pentru desert trebuie asezate intre pahar si farfurie. Puteti chiar sa le aduceti o data cu desertul. In cazul acesta, trebuie sa le asezati in mod individual in fata fiecarui invitat.

Paharele sunt aliniate in functie de marime : cel mai inalt in partea cea mai din stanga. In general, cel mai mare este cel pentru apa. Fiecare vin trebuie sa aiba un pahar specific pentru a nu amesteca aromele (asa ne sfatuiesc francezii, mari amatori de vinuri din cele mai alese).

Farfuriile sunt dispuse la unul sau doi centimetri de marginea mesei. O farfurie de prezentare este folosita in general pentru a sustine celelalte farfurii.  Nu ingramaditi niciodata mai mult de doua farfurii una peste alta, maxim trei : farfuria de prezentare, farfuria pentru felul doi si farfuria adanca. Si niciodata nu trebuie asezate doua farfurii de felul doi una peste cealalta.

In ceea ce priveste servetelele si fata de masa, aveti dreptul sa fiti creative ! Este foarte important sa fie curate si calcate impecabil. Pot fi traditionale, creative si servetelele pot fi impaturite sub tot felul de forme.

Sfatul BeeStick !

Orice accesorii de decor de masa precum florile, sfesnic, etc nu trebuie in niciun caz sa jeneze. Folositi de preferinta buchetele joase si care raspandesc un parfum discret. In schimb aveti libertate deplina in folosirea de solnite, scrumiere design. Si nu uitati de stickerele decorative pentru pahare care pot fi extrem de amuzante si care pot trezi admiratie.

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: