Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Nostalgia anilor ‘70 in amenajarile interioare.

février10
AsternuturiSiProsoape.ro

Amenajarea casei in stilul anilor 70

Amatori ai febrei de sâmbata seara? Stilul anilor 70 revine in amenajarea interioarelor noastre. Iata cateva reguli ce trebuie urmate daca doriti sa va metamorfozati casa in stil pop…

Pop Art-ul este evocat de Andy Warhol si portretele celebritatilor realizate de el in culori vii, declinate mai apoi in postere…caci « pop art » este o abreviere de la « popular art » adica arta destinata celor multi. Regasim stilul atat in moda cat si in amenajarile interioare.

Amenajarea in stilul anilor 70 inseamna mai intai folosirea de culori : vii si acidulate de preferinte. Culorile pop se merg cu pereti vopsiti cu cu motive bicolore in care orange-ul trezeste beige-ul si roz-ul busculeaza rosul. Culorile pot de asemenea sa fie mai reci sau metalice, cu gri, argintiu si diferite game de albastru.

Stilul pop afiseaza tapet cu motive geometrice, mai degraba decat formele rotunde, decoruri cu cercuri largi si flori colorate un pic psihodelice. Draperiile din perle de plastic multicolore inlocuiesc separatoarele si usile.

Mobilele anilor 70 nu vizeaza functionalitatea ci se vor mai degraba ludice si folosesc un material nou – pentru vremea respectiva –ca de exemplu inoxul, materiale reciclate, aluminiumul. Formele sunt amuzante pentru camera sau pentru sejur, inspirandu-se din forme « din spatiu » si bule transparente. Stickerele decorative va pot ajuta, cu costuri reduse, sa reproduceti un astfel de decor.

Pentru a da « the final touch » amenajarii in stilul anilor 70, adaugati covorase si perne din blana, veioze si cateva oglinzi, si nu uitati globule acela faimos cu multe bucati de oglinda lipite pe el pe care il gasesam in discoteci.

Sfatul BeeStick !

Din pacate, acest tip de amenajare « pop » nu se potriveste spatiilor mici al aparatementelor din oras. Ganditi-va bine inainte de a va apuca sa transformati tot interiorul. Mai bine testati inainte intr-o singura camera. Stilul acesta tonic si zgomotos ar putea sa devina obositor cu timpul.

Email will not be published

Website example

Your Comment: