Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Peretii albi, o placere sau un chin?

février9
AsternuturiSiProsoape.ro

Ce silmbolizeaza culorile atunci cand le folosim pentru decorarea interiorului ? – Albul

Albul are o simbolistica foarte puternica si ale carui efecte sunt mai complexe decat ar putea sa para la o prima privire.

Sinteza a tuturor culorilor, culoarea alba reprezinta puritatea si lumina. Ca si negrul (cu care formeaza “cea mai Yin-Yang” dintre perechi), albul nu poate fi numit “culoare” ci mai degraba o non-culoare care nu face parte din niciun cerc chromatic. Simbol al neutralitatii absolute care constituie punctual de intalnire al tuturor culorilor.

Albul este atemporal. Il regasim in rochia de mireasa, in zapada, in creta, in crin, la porumbei, la diamante. Emblema a castitatii, albul este, in simbolistica occidental, asociat puritatii, incocentei, castitatii, pacii.

Originea acestui simbol consta in caracterul imaculat, fara prezenta negrului si in absolutul luminii albe.

Albul poate fi aliatul cel mai de prêt in decorarea interiorului dumneavoastra. Merge de minune cu toate celelalte culori.  O incapere amenajata cu alb are toate atuurile : da impresia de spatiu larg, profita de lumina. Totusi, cu toate calitatile pe care le are, albul nu este o culoare usor de intretinut si asta mai ales in camerele in care va petreceti cea mai mare parte a timpului. Cel mai bine ar fi sa il folositi in dormitor. Ii puteti asocia tente de beige pentru a crea un univers calm si linistitor, propice odihnei.

Daca va hotarati sa va amenajati interiorul cu alb, atunci sa fiti convinsi ca va veti bucura de un mediu zen si seren dar in acelasi timp si de o incarcatura simbolistica puternica.

Sfatul BeeStick !

Invatati sa puneti albul in valoare adaugand obiecte cu caracter : sculpturi etnice, autocolante decorative…) si nu ezitati sa presarati si cateva linii de culoare (canapea, perne…)

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: