Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Sa folosim sau sa nu folosim rosul pe peretii casei noastre?

février9
AsternuturiSiProsoape.ro

Iata culoarea ce evoca unanim exaltarea sentimentelor si pasiunea dragostei. Ce poate fi mai « la moda » decat o amenajare interioara in rosu ?

Rosul reprezinta fara drept de appel puterea seductiei. Rosul este mai mult decat « la moda ». Exista o varietate foarte mare de amenajari interioare ce folosesc culoarea rosie de la nuanta aproape purpurie pana la cea mai deschisa trecand prin « carmin » faimosul rosu Garance. Toate sunt asociate universului de Lux.

In traditia chinezeasca, culoarea rosie simbolizeaza norocul, sansa. Cu siguranta ca alegerea facuta de Ferrari nu este inocenta ! Dragostea ramane totusi registrul in care rosul isi exprima intreg sensul. Culoarea rosie este asociata vietii in toate starile si capriciile ei.

Suntem cu totii foarte sensibili la amenajarile interioare pe baza de rosu care fac sa ne tresalte simturile, dorintele si circulatia sangvina. Rosul este in acelasi timp si culoarea sarbatorii : a nasului de clown si a lumanarilor de Craciun.

Decorarea interiorului in rosu merge foarte bine cu auriul introdus in cantitati mici prin obiectele cu stil baroc sau asiatic dar si cu stofa sau tapet. Verdele este culoarea complementara atunci cand decoram cu rosu. Acest duo este regasit in materialele scotiene care au revenit la moda. Aceste doua nuante sunt adesea asociate in interioarele « cosy ».

O combinatie uimitoare este cea a rosului cu albul ! Tonic, acest acord functioneaza foarte bine pe suprafete largi, contemporane si merge perfect cu negrul care domneste in amenajarile interioare la moda.

Galbenul va aduce rosului un contrast grafic cu o conotatie asiatica : couloarea togelor calugarilor buddhisti.

Folosita intr-un living unde va asezati adesea la masa cu invitatii, culoarea rosie va stimula apetitul iar in biblioteca, va va incita la reflectare. Totusi, mare atentie atunci cand folositi culoarea rosie. Nu abuzati de ea. O puteti folosi in accesorii precum autocolante de perete. Tendinta etnica permite asocierea unui cufar chinezesc sau tibetan cu obiecte mai sobre. Lumanarile rosii vor crea de asemenea o trimitere catre nuantele inflacarate pe care un semineu aprins le arunca.

Sfatul BeeStick !

Pe un perete colorat cu nuante ce amintesc culoarea untului, puteti aplica un sticker decorativ cu motive florale care sa arunce un efect de veselie si energie incaperii.

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: