Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Spatii mici, idei mari : 10 Trucuri pentru a castiga spatiu in casa

février16
AsternuturiSiProsoape.ro

Apartamente mici cu camere inghesuite, trebuie sa eliberam cat mai mult spatiu ca sa putem respira. Mai jos, vom enumera cateva trucuri pe care le puteti face acasa si care nu vor costa mai nimic.

Ca sa castigam spatiu, este esential sa organizam si sa rationalizam orice loc de depozitare. Fiecare lucru la locul lui ba chiar un loc pentru doua lucruri.

Trucul numarul 1. – Montati etajere pe pereti : in jurul usilor, in bai, pe peretii goi si mergeti cu ele pana la nivelul plafonului.

Trucul numarul 2. – Mobilele pliabile sunt favoritele spatiilor restranse. Canapea – pat, masute pliabile in bucatarii, fixate pe perete… Decoratorii de interior gandesc adesea mobile foarte bine concepute pentru a lua prea mult din spatiu atunci cand sunt folosite.

Trucul numarul 3. – Scaunele pliante sunt aliatele dumneavoastra. Cand nu aveti nevoie de ele, le puteti plia si le puteti ascunde in spatele unei usi sau intr-un dulap.

Trucul numarul 4. – Daca inaltimea plafonului va permite, ganditi-va sa construiti un mezanin. Chiar daca nu va place sa dormiti acolo sus, puteti sa creati un mini spatiu birou sau lectura spre exemplu sau chiar un spatiu de depozitare.

Trucul numarul 5. – Hoscus Pocus, si patul dispare. Exista sisteme care va permit sa coborati patul atunci cand vreti sa dormiti (va mai aduceti aminte de cresa ? ).

Trucul numarul 6. – Evitati sa va umpleti casa de tot felul de aparatura inutila. Acum puteti sa cumparati televizoare LCD, deck-uri pentru IPod sau IPhone. Nu ocupa toata mobila si satisfac si pe cei mai pretentionsi cand vine vorba de calitatea sunetului sau a imaginii.

Trucul numarul 7. – Utilizati spatiile de sub scari (daca aveti scari), nisele sau colturile. Plasati cutii sau cufere, etajere. S-au inventat si taburete in interiorul carora se pot introduce tot felul de obiecte si chir masute de cafea care se deschid si inauntru putem sa stocam alte lucruri.

Trucul numarul 8. – Daca totusi nu aveti un pat escamotabil, atunci puteti sa aplicati picioare mai inalte patului dumneavoastra si sa folositi locul de dedesubt pentru a introduce tot felul de cutii si a-l transforma intr-un spatiu de depozitare perfect.

Trucul numarul 9. – In baie, daca nu aveti loc sa va miscati, cumparati etajere cu bare telescopice si plasati-le deasupra cazii. Sarma de rufe care se strange atunci cand nu sunt rufe de uscat.

Trucul numarul 10. – In bucatarie, spatiul poate fi economisit daca ne agatam ustensilele pe tot felul de bare ingenioase si estetice. Mai exista si sertare de colt, suport de vase cu picurator deasupra chiuvetei si alte astfel de idei care va ajuta sa respirati.

Sfatul BeeStick !

Daca aveti de lucru acasa dar acasa este prea ingust si nu aveti unde sa lucrati, puteti amenaja spatiul de lucru intr-un dulap care, odata terminata treaba, isi inchide usile si gata, nu se mai vede nimic.

Email will not be published

Website example

Your Comment: