Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Deco-terapia sau cum sa va ingrijiti spiritul « cu ochiul liber »

mars5
AsternuturiSiProsoape.ro

Am mai discutat in alte articole despre folosirea culorii rosii si culorii albastre pe pereti si ce implica acestea.  Ca sa nu ma repet, de data aceasta as vrea sa va vorbesc despre : orange, roz si violet.

Portocaliul : culoarea care stimuleaza

Cromoterapeutii spun ca portocaliul ar intari sistemul imunitar si ar favoriza digestia. Aceasta culoare este asociata confortului, mancarurilor, senzualitatii si protectiei. La fel ca si galbenul si rosul, portocaliul (care de altfel este rezultatul amestecarii acestor doua culori) stimuleaza atat din punct de vedere fizic cat si emotional. Este de asemenea adesea asociata cu frivolitatea, lejeritatea. Ba mai mult, ar lasa sa se intrevada o limsa de maturitate.  Daca va vopsiti peretii in portocaliu, riscati sa lasati impresia ca sunteti o persoana care se gandeste inainte de toate sa se amuze.

In acelasi timp, portocaliul emana o senzatie de siguranta, de senzualitate, de caldura, de bucurie si de buna dispozitie. Are efecte benefice in cazul depresiunilor nervoase si in cazul scaderii de apreciere de sine.

Culoare legata de verbul “a actiona”, aceasta poate denota si nerabdarea. Portocaliul poate de asemenea sa reflecte motivatia, independent, competitivitatea, creativitatea, simtul practice si organizational. Ce mai incoace si incolo, este o culoare a energiei.

Daca sunteti tentati sa folositi portocaliul la zugraveala peretilor insa aveti retineri pentru ca va e frica sa nu fie prea tipator, sa stiti ca exista tot felul de culori derivate precum culoarea caramizii care vor pastra efectele mentionate.

Rozul : culoarea feminitatii si a linistei

Rozul calmeaza. Rozul simbolizeaza fecunditatea si feminitatea, erotismul. Culoare calda, feminina, rozul ne trimite inevitabil cu gandul la dragoste si senzualitate. Dar Rozul poate avea si efecte mai putin agreabile si nu e deloc recomandat a fi folosit de catre persoanele care sufera de claustrofobie.

E de preferat sa il folositi in combinatie cu alte culori precum : galbenul si portocaliul palid. Alte culori cu care il puteti asorta sunt culoarea ciocolatie a mobilelor din lemn, verdele crud, de primavara, griul….

Violetul : culoarea meditatiei, a spiritualitatii

Violetul este culoarea propice meditatiei, rugaciunii, spiritualitatii si echilibrului spiritului. Ea simbolizeaza timpul si spatiul dar si luxul, autenticitatea. Este foarte strans legat de artistic, de intuitie si convinceri. In acelasi timp este o culoare a sensibilitatii si a compasiunii.

O zugraveala violet este foarte frumoasa ….. cand este reusita. Acum ca ati avut curajul sa va lansati, mergeti pana la capat si eforturile va vor fi rasplatite.

Folosit toata incaperea, violetul poate induce stari de melancolie, introvertire …. De aceea, un singur perete este suficient.  Lasati tavanul zugravit cu alb.

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: