Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Sfaturi Deco – Cum sa ne alegem draperiile

mars6
AsternuturiSiProsoape.ro

Draperiile, o veritabila figura de stil in casa dumneavoastra, reflecta ambianta generala a caminului si personalitatea proprietarilor. Astfel, alegerea draperiilor nu a fost niciodata simpla, iata deci cateva sfaturi care sa va ajute in aceasta etapa.

Initial, draperiile erau folosite intr-un singur scop : blocarea luminii ca sa putem dormi mai mult, fara ca lumina sa vina sa ne strice odihna. Pe langa aceasta, draperiile ne prelungesc peretii si le indulcesc contururile abrupte pe parcursul zilei iar pe inserate, devin parte din decorul camerei.

Draperiile sunt ultima etapa in decorarea interiorului dumneavoastra, dupa zugraveala peretilor, instalarea mobilelor si amplasarea obiectelor de decor. Intrebati-va deci : ce imi doresc ? draperiile mele trebuie sa fie opace, sa impiedice lumina sa patrunda in camera ? sau vreau ca draperiile mele sa lase lumina sa cuprinda incaparea si sa se integreze stilului camerei ?

Culorile si materialele

Draperiile pot fi uni, cu motive sau texturi, etc. Alegeti deci cu grija stilul in functie de dimensiunile camerei, culoarea zugravelii, de ferestre si de mobile.

Pozitia soarelui joaca un rol primordial de asemenea in alegerea perdelelor. In general, camerele care sunt orientate catre nord sunt mai degraba intunecate, alegerea unei culori calde se impune pentru a aduce senzatia de caldura.

Materialele uni vor fi in general in armonie, daca sunt in accord cu peretii si vor raspandi o atmosfera senina. Materialele in contrast cu peretii vor pune in evident fereastra. Culorile calde vor avea tendinta de a “micsora” camera si culorile reci de a o mari.

La moda sunt perdelele dintr-un material bogat, cu multe pliuri sau opusul acestora, materialele naturale precum inul. Culorile cu care nu riscati sa dati gres raman culorile neutre a caror moda nu trece atat de repede.

Daca incaperea in care doriti sa puneti draperiile nu este prea inalta, puteti « trisa » putin, folosind draperii cu linii verticale.

Sfatul BeeStick !

Draperiile, ca orice obiect de decor interior, fac parte din viziunea globala pe care o schitati atunci cand redecorati interiorul caminului dumneavoastra. Impreuna cu Stickere decorative, vaze, lumanari, tablouri si mobile, trebuie gasit echilibrul perfect pentru a nu incarca prea mult camera, creand o senzatie claustrofoba.

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: