Deco Casa

Idei multe, bani putini !

Reamenajarea bucatariei – trecem de la complicat la util!

juin23
AsternuturiSiProsoape.ro

Primavara aceasta am decis ca a venit momentul sa fac putina ordine in bucataria mea. Dupa numai o ora am ajuns la doua concluzii importante. Prima, am reusit sa strang in patru ani tacamuri, farfurii, platouri, pahare etc. cat pentru toti locatarii blocului in care locuiesc si a doua, eu nu am suficient loc pentru toate aceste articole de bucatarie. Dar cum stie sa faca o persoana diferenta intre articolele pe care le va folosi si care nu?

De-a lungul anilor mi-am format o pasiune din a cumpara spatule din lemn, pe care le foloseam doar o data  sau diverse recipiente in fel de fel de culori  pentru a gati mancarea, asta fiindca  eu am considerat ca “arata bine” si nu ca  imi sunt de folos. Daca tot m-am desteptat si am decis sa-mi triez toata bucataria, va impartasesc mici dar importante sfaturi:

  1. In primul rand trebuie sa va ganditi care este stilul in care gatiti. Daca gatiti o data pe saptamana este clar ca bucataria trebuie sa fie cat mai simplu amenanjata si cu putine dar esentiale articole, dar daca gatiti in fiecare zi este clar ca va trebuie in primul rand o anumita ordine si cat mai mult spatiu de desfasurare.
  2. Incercati sa scapati de tot ce nu ati folosit in mai mult de un an si sa pastrati doar cate un exemplar din fiecare articol. Mai bine aveti un singur set de trei linguri de lemn, decat zece seturi si toate stau nefolosite prin sertare si dulapuri si din cand in cand le mai stergeti de praf. Nu uitati sa aruncati si paharele, castroanele si farfuriile ciobite. Riscam sa ne accidentam si in plus nu poti intampina musafirii cu o vesela ca aceasta.
  3. Foarte important este si locul in care depozitati aparatele de bucatarie cum ar fi storcatorul de fructe sau mixerul. Adesea avem tendinta de a le insira pe blatul din bucatarie doar pentru ca noi consideram ca ele “sunt la indemana”. Gresit, incercati sa depozitati toata aparatura de bucatarie intr-o debara. Sfat pentru aceia dintre noi care au un spatiu limitat.
  4. Sertarele din bucatarie mai au putin si explodeaza pentru ca acolo indesam tot ce consideram ca “o sa ne fie de folos la un moment dat” Ganditi-va doar ca veti face un dezastru imens in cautarea unui lucru inainte de a avea chiar si o sansa de a murdari bucataria gatind. Incercati sa amenanjati util fiecare sertar astfel incat sa stiti imediat de unde sa luati rapid o laveta, un cutit sau un capac de borcan.
  5. Acum sa ne indreptam atentia spre uleiul care sare din tigaie in fata aragazului, incercati sa indepartati orice covoras care este foarte aproape de el, pentru ca stropii de ulei pateaza si dupa trebuie sa petreci ceva timp chinuindu-va sa indepartati petele. Daca aveti parchet puteti pune in dreptul aragazului cat gatiti cateva servetele de bucatarie pentru ca si parchetul in timp se poate pata. La fel ar trebui sa procedati si cu gresia mai ales daca are rosturi, uleiul o sa pateze materialul din ele si nu o sa le mai puteti curata.

Sfatul BeeStick:

Incercati sa nu insirati pe faianta  ustensile de bucatarie, pentru ca nu mereu dau un aspect placut mai ales daca sunt foarte multe. Incercati sa amenanjati peretii bucatariei cu stickere decorative, o sa dea o nota vesela incaperii si nu ocupa loc, iar atunci cand va plictisiti le puteti schimba, plus ca sunt 22 de culori disponibile. Iata cateva idei:

http://www.sticker-decorativ.ro/catalog/urban/siluete/set-de-spatule

http://www.sticker-decorativ.ro/catalog/urban/siluete/spaghetti

Spor la decorat si amenanjat!

posted under Sfaturi Deco

Email will not be published

Website example

Your Comment: